PATIENTS TREATED

Friday, March 05, 2010

ALLAH sayang ak ag rupanya~

[ ALHAMDULILLAH ]
post ni sangat panjang.. keluarkan semua cikedis yg korg ada.. kongsi sket ngan ak
arini ak wat test jpj tuk moto..
walaopun ak gile cuak kat atas titi uh
*amek ko, ak bantai 10 saat..
alhamdulillah ak lulus
.
tpi tjuan ak wat post ni bukan nak cer pasal test moto ak
tpi ak nak story pasal insiden yg jadik kat ak
seblom ak gi IM tuk wat test moto..
.
CHERITANYA BERMULA BEGINI....
pada suatu hari
ada sorang budak yg trsangatla hensem brsiap2 nak g IM dia
nak amik test moto katanya
lepas jek dia siap mandi
dia pun dgn cepatnya memilih baju yg berkaler itam utk dipakai
n seluar slack kisas (yg itam uh) untuk disarungkan kekakinya
dsbbkan tahap kenevesan dia yg maha karya cinta
dia un amik kputusan untuk skip bekpas
takut2 nnti masa nak amik test dia saket perut..
.
dsbbkan pmandunya (pkcik man) mgmbil kputusan utk x mghntarnya ke IM arini
*mogok lapar katanya
dia un mgambil kptsn utk btolak ke IM dgn mnunggang kuda besi ayahandanya..
sambil mnunggang kuda besi tersebut, dia bacala surah2 yg dia tao
tuk menjinakkan atinya yg tengah nebes..
sampai jek simpang nak masuk jalan besar,
dia menoleh..
ke kanan
ke kiri
ke kanan
lalu dia pun memecut baek punya melintasi jalan bsr trsebut..
.
TIBA - TIBA!
.
dia terlihat sebuah lori minyak berkeinginan utk masuk ke jln bsr i2 melalui sisi jalan..
sebuah kuda besi yg ditunggang oleh seorang lelaki berbangsa india yg bergolek2 di sisinya pula
ingin masuk ke lorongnya tanpa memberi lampu isyarat mahupun signal
disebabkan semuanya berlaku in a blink of an eye
dia x berdaya melakukan apa2..
cuba membrek yg x berapa nak makan
tapi, akhirnya kuda besinya selamat mencium bagian pun***** kuda besi di hadapan
lalu terjadilah stu perlanggaran yang maha dahsyat!
masa tu, apa yg dipikirkan oleh pemuda yg kacak itu hanyalah terjunan kuak lentang dan
MATI!
.
blink.. blink..
*bunyi mata dikelip2
owh, alhamdulillah..
ALLAH SAYANG KAT DIA AG RUPANYA
dgn pantasnya dia mengecheck keadaan kuda besinya
oh, telingamu patah dan mulutmu juga robek..
apatah lagi gigimu yg dihiasi dgn huruf dan nombor2 indah itu..
habis tercabut semuanya..
kedua2 kuda besi yg ditunggangi mereka koma..
laki2 india itu memarahi pemuda yg macho trsbut..
.
"saya repot num plat ni kat balai!"
*woi, bukan salah ak la.. ko uh yg masok x bagi signal!
tapi pemuda itu hanya mampu utk brmonolog di dlm hatinya..
kang x pasal2 kena penampar..
.
setelah berhempas pulas buat CPR kat kuda besinya,
akhirnya kuda besinya kembali bertenaga..
pemuda tersebut memecut dengan lajunya pulang ke rumah
*tgk, bru lpas xciden bole plak bawak laju balik ruma.. ganas sunggoh dia ni..
dia pun merepot kat ayahandanya mengenai kejadian tadi
ayahandanya hanya mampu tergelak
lalu, dia bertolak ke IM dengan menaiki seladang besi yang dipandu ayhnya..
.
"adeh, fobia xciden x abes ag da kna amik test moto lak"

nota kakikukaku : dsebabkan xciden tersebut, dia dapat calar kat tangan kanan, tepi dagu dan luka sket kat jari..
sume pree of charge

7 sticky notes:

syafiqah; said...

ahaha.
siannye~
takpe ah.kenangan
at least lulus

mekanikaEVO said...

btol2.. ak rasa sapa nak lulus moto kene xciden dulu r.. haha

fye said...

ko neh klako la hayyan
tol2
Allah syang ag kat ko~

Q-Bear™ said...

Cian nye bdak ni.
Xpe2. tu tnde lulus le moto le tu..

mekanikaEVO said...

qbear > huiyoo.. bhyenye ptanda ak nk lulus test moto..

agak2 nak amek result 6t ada ptanda gak ke? hehe

cik yana said...

uh.. dasat.. tp alhamdulillah la slamat.. dan tahniah la da pas test moto..

amierul said...

Ala2 siannye ko hayyan!!haha...takpe ada hikmah disebaliknyer..