PATIENTS TREATED

Wednesday, February 02, 2011

diari winter break yang macam...


ini post memang super duper hyper panjang. tak berminat? bole tekan button merah pangkah kat ujung uh.
.
26 JANUARI 2011

abes jek xm anatomy, winter break un bermula. memang plan macam2 ah seblom cuti. melancong sana, melancong sini, beli itu, beli ini, buat itu, buat ini. tapi...

abes jek exam uh, cepat2 kami seme berlari g tahrir. nak amik visa. ye la, dah lama kot jadi pelarian. nak gak jadi penduduk yang baik en? tapi malangnya, kaunter tutup. hei, pe kes tutup kul 2 ptg? disebabkan malas nak bertekak ngan macik arab, kitorang un membawa diri ke metro. oh. nasib baik sempat. metro hampir tutup. lagi sekali. metro tutup kul 2? gila ke pe? tapi ak un macam lantak lah. yang lain2 terus balik ke stesen damerdash. ak n aiman lak terus amik train ke atabah. watpe? nak pegi sorofah. tukar wit dolar. malam tu lak pegi serag mall. beli ini :)


oh ya. malam tu gak twitter da stat kena block. oh. nasib ak tadek acc twitter

27 JANUARI 2011

hari ni, pepagi lagi betolak g tahrir nak amik visa. kalo tutup lagi tak tau la. seblom bole amik visa, kena suro tunggu 2 jam dulu. so, pe lagi. memandangkan tahrir dekat ngan sungai nil, kitorang un pe lagi. memang camera time lah. abes penat posing, kitorang un melantak kat kepci. rini gak twitter ngan facebook kna block. kira nak prevent org sebar maklumat la. ak un macam, oke la. tadek fb, bole wat bnda lain. malam uh, tengah layan donlod game, tiba2 line donlod uh cam tak begerak. alamak, whole internet kena block la pulak!
.
28 JANUARI 2011

oh man. harini bukan stakat tenet. line tepon un kena block! memang rasa macam zaman batu la. nak communicate ngan org luar mmg mimpi la.rini gak ash n hanif balik mesia. oh. memang jeles gila. aktiviti PERUBATAN g sinai un kensel sebab kena lalu kat terusan suez. oh. tau2 jek la suez. memang bahaya yang amat la. balai polis un kena bakar kot. stat rini gak ATM da takle kuarkan wit sebab tenet connection tadek. walaweh. cane ak nak survive ngan 50LE jek dalam poket?

29 JANUARI 2011
.

pagi2 uh, abang wan kol. gtau yang perintah berkurung stat rini. cuma bole kuar rumah stat kul 8 pagi smpai 4 petang jek. kalo kuar rumah gak, polis bole tangkap tanpa soal siasat. sapa nak masuk penjara bawah tanah kan? jadi kami un terpenjara la kat rumah sendiri petang uh. petang uh, dapat kol dari senior. btau yg balai polis abdou basha da kena bakar. mmg dekat ah dgn rumah kami. bgnan demokrasi presiden HeMo un kena bakar gak. pastu abg wan kol suro beli stok makanan seminggu sbab mostly kdai akan tutup. tapi rege memang melambung la naik. malam uh pulak akhowat call. cakap bawah rumah dorg ada org mesir lawan polis guna senapang. tapi mmg takle wat pape nak tolong ah. tawakal jek. disebabkan polis macam serabut sket skang ni, banduan mesir terlepas!

30 JANUARI 2011



disebabkan bekalan melantak da nak abes, kitorang un memberanikan diri tuk pegi beli barang kat citystar. citystar ni kira cam largest shopping complex kat mesir ah. sepanjang pejalanan uh mmg keta kebal belambak ah. yep. ak sempat rakam. kalo dorg tau ak rakam kompem masuk penjara bawah tanah. otw tu gak nampak 4 trak polis terbakar. sampai jek citystar kitorg jadi pelik. apsal cam kosong jek? oh. org mesir bgn lambat kot. banyak la ko punya bgn lambat. citystar yg besar gedabak uh tutup kot. memang jadi keajaiban dunia la.
 hari ni bukan setakat kereta kebal lalu depan rumah. jet pejuang un lalu atas kepala! 
.
31 JANUARI 2011

harini dapat arahan suro beindah ke arma. tapi kitorang un macam, malas la.

1 FEBUARI 2011


oke. kami mengaku kalah. akernya kami pindah gak ke arma. dengar taklimat itu ini dari embassy. dan

yep. kami akan berpindah ke JEDDAH

malam ni rusuhan besar kedua lepas yang 25 ribulan uh. 2 juta manusia kot 
.

2 FEBUARI 2011

oke. harini. akernya. tenet connection da OKE! dah oke. memang bersyukur gila gila gila la. rasa macam mati hidup semula. oke. hiperbola. dan hari ni gak ak rasa ak ni macam artis. bukak ym, skype, fb seme tanya itu, tanya ini. ak un macam, oh, ramai gak care ttg ak. haha. hari ni dapat bite terbaru. tatau betul tak. tapi kalo betul, lepas sampai jeddah, kitorang akan bertolak ke mesia!


nota kakikukaku : mekaseh dekat korang yang care. terharu~ 

.

5 sticky notes:

gadess suci :) said...

alhamdulillah tade pape berlaku :)

FatinHusnaKamaruddin said...

cepat balikk mesia.
rindu nabila

syafiqah; said...

takyah femes sgt la kan :p

mekanikaEVO said...

gadess suci : alhamdulillah. baik2 saja

husna : ko knal bella? kawan ak kot. dia baik2 saja

eyqa : yep. mmg tak mnang tgn kalo pemes sgt

FatinHusnaKamaruddin said...

weyhh.
kawan baik aku uh\
sayam aku tuh
aaaaa
aku risau dye lah!