PATIENTS TREATED

Saturday, June 19, 2010

ak sayang malaysia

assalamualaikum dan salam 1 malaysia
wah wah. ada bunyi cam pemimpin melayu x?
eheh. lepas jek ak balik dari btn, ak rasa semangat patriotik ak makin tinggi.
melambung. 
okeh, untuk post kali ini ak cuma nak cerita tentang pengalaman ak berbtn selama 5 hari 4 malam di kem bina negara, ulu kenas, kuala kangsar, perak.
jap jap. seblom ak start sesi story telling ak, ak nak korang dengar lagu ni.
lagu yang kitorang akan nyanyikan setiap kali seblom dengar celoteh si pembentang kertas kerja


 sesampai jek kat sana, kami dibahagi kepada beberapa group. tuk bahagi tempat tinggal. kat sini tinggal dalam dorm. bukan bilik cam kat kkj. ak lupa nak bagitau. kem ni dekat dengan sungai. dalam hutan la katakan. asal malam jek kompem sejuk. pagi masa bangun tido apatah lagi. rasa cam ko baru berendam dalam air sejuk sejam lepas tu ko terus masok dalam freezer. tapi sejuk sejuk cam uh un subuh tetap susah nak bangun.

 
oke, aktiviti kat sana macam yg ak dah expect. penuh dengan ceramah dan LDK.
ceramah dia walaupun dak dak lain kata memboringkan dan mengantuk, tapi ak kata tidak. ak x berpeluang langsung untuk merasai perasaan mengantuk uh. kenapa? ko gila ke nak tido kalau ko duduk barisan paling depan dan muka ko memang stret menghadap penceramah uh. kang x pepasal ak kena panggil pergi duduk sebelah yer baca rukun negara macam.... eheh abaikan

part yang paling best kat sana ialah part makan. kenapa? kat sana ko melantak 6 kali sehari. perut x dan nak rasa lapar ag, dah kena sumbat ayam, daging, ikan. x ke heaven uh? yang bestnya, dorang ada sediakan alat timbang berat badan kat penjuru dewan. ye r, nak tengok dalam 5 hari ni berapa banyak lemak ko dah kumpul dan ternak.

kami makan guna tray. teringat zaman muda muda dulu.

sesi LDK lak, kami dibahagi kepada beberapa kumpulan. dan ak tersumbat masok ke kumpulan num 6. kumpulan paling hebat tapi paling corot dalam rank group. dalam ldk, kami belajar banyak benda berkaitan perlembagaan negara, kontrak sosial, 1 malaysia n lain lain. apa? perkara 1? 2? 3? 4? 152? 153? 181? 14? 26(a)? huh. celah gigi jek. haha. bajet tol.  kalau dulu ak x pernah nak ambil kisah tentang apa yang berlaku kat malaysia, tapi sekarang ak sedar, yang ak kena take part gak. walaupun sikit.

tapi, ada kejelesan gak r dekat dak dak kem ulu pari sebab dorang berpeluang buat musang terbang. ak pulak, kempunan x dapat naek. walaupun benda uh ada kat depan mata. 

tu jek la kot benda yang ak boleh cer. konklusinya, btn ni tadekla teruk sangat. buktinya? ak masih hidop sekarang. kepada mereka yang bakal berbtn, semoga berseronok~!!

x puas dengan gambar kat atas? 
klik link ni tuk lebih banyak gambar kami yg hensem macho kacak bergaya kat btn

nota kakikukaku: ...

3 sticky notes:

E-ZuDiN said...

haha. macam best jer hidup kat kem ko nie! lol

SyDanny~ said...

nah aku tempek sekeping sticky note
um, i dun like camp..
tapi under ape nih?? intec?

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
(h) TAJUK KHAS - BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA ASWJ

FAKEH KHALIFAH SAKA